Gyógyszer és kúpok prosztatagyulladásra

Prosztatagyulladásban szenvedő férfi

A prosztata mirigy az emberi test rendkívül fontos szerve, amely gyulladás esetén a váladék stagnálását, a kiválasztó funkció normális működésének megzavarását és sok más fájdalmas érzést vált ki. Egy olyan betegség, mint a prosztatagyulladás, napjainkban a leggyakoribb urológiai betegség, amelyet főként prosztatagyulladás gyógyszerekkel és kúpokkal kezelnek. Az orvosok sokféle kezelési módszert alkalmaznak, például fizikoterápiát immunmoduláló gyógyszerek és különféle antibakteriális szerek alkalmazásával.

Prosztatagyulladás gyógymódja

A prosztatagyulladás kialakulásának kezdeti szakaszában ez a betegség gyógyszeres kezeléssel gyógyítható, de a kezelés hosszú távú hiánya esetén a sebészeti beavatkozás elkerülhetetlenné válik. Akkor bármelyik transzuretrális segíthet,vagy nyitott műtét. Ha ezt szeretné elkerülni, akkor vagy használjon gyógyszert és kúpokat prosztatagyulladásra, vagy kérjen segítséget a hagyományos orvoslástól. Egyébként éppen ez segíthet megelőzni, hogy a betegség előrehaladott formává fejlődjön.

A kezelés során leggyakrabban széles körben ismert különféle növényeket használnak. Hasznos és egyszerűen pótolhatatlan a prosztatagyulladás megelőzésében és kezelésében az uborka, cékla és sárgarépa friss levei egyenlő arányban, máriatövis olaj, zöldhagyma, zeller és petrezselyem használata. Napi 30-40 tökmag elfogyasztása, étkezés előtt egy pohár töklé, valamint néhány olajbogyó étkezése is jó hatással lesz a szervezetre.

Az urogenitális rendszer szerveit érintő különféle betegségek kezelésében ősidők óta használnak olyan növényből, mint a hanga, főznek teát, amelyet egész nap kis kortyokban isznak. Szintén nagyon hatásos a tinktúra, amely magában foglalja a ginzeng, a lestyán és az orchis gyökereit, a közönséges kőris leveleit és az ánizsmagot. Ezt a gyógyszert vízben hígítjuk, és a nap folyamán 3-5 alkalommal 5-10 cseppet kell bevenni.

Ezenkívül sokan azt tanácsolják, hogy használjon népi gyógymódot, például a hódpatakot, amely nemcsak jó kezelés a prosztatagyulladásra, hanem rendkívül pozitív hatással van a férfiak szexuális funkciójára is. Ráadásul a hódpatakból készült tinktúra teljesen biztonságos, hiszen csak pozitív hatása van.

Ha úgy dönt, hogy konzultál egy urológussal, akkor valószínűleg fizioterápiát ajánlanak fel antibakteriális gyógyszerekkel. Ezenkívül az orvos a prosztata mirigy masszázsát is előírhatja, amely nemcsak elősegíti a gyulladásos váladék kiáramlását, hanem enyhíti a fájdalmat is. Mindenféle enzim, immunmodulátor, citotranszmitter és különféle gyógynövénykészítmények is pozitívan hatnak az emberi szervezetre. Az antibakteriális szereket leggyakrabban azoknak a betegeknek írják fel, akiknél bármilyen fertőző betegséget diagnosztizáltak. De minden konkrét esetben mind a prosztatagyulladás kezelésének taktikája, mind a gyógyszerek kiválasztása kizárólag az urológus-andrológus hatáskörébe tartozik.

Kúpok prosztatagyulladásra

A kezelés során leggyakrabban különféle gyógyszereket és kúpokat használnak a prosztatagyulladásra. De érdemes megjegyezni, hogy a végbélkúpok (kúpok) használatának hatékonysága a prosztatagyulladás kezelésére sajnos sokkal alacsonyabb, mintha a végbél betegségeinek kezelésére használnák őket. És mindez annak a ténynek köszönhető, hogy a behelyezett kúp és a prosztata között olyan akadályok vannak, mint maga a prosztata kapszula és az alacsony áteresztőképességű bélfal. De van ennek a kezelésnek egy pozitív oldala is, nevezetesen a terápiás gyógyszerek magasabb koncentrációja, amelyeknek nem kell átjutniuk a májon (ami elpusztítja szinte az összes azon áthaladó gyógyszert).

A prosztatagyulladás kezelésében görcsoldó kúpokat használnak (eltávolítják az erek és a belső szervek simaizmainak görcsét), antibiotikumokkal, regeneráló és gyulladáscsökkentő hatású anyaggal, propoliszokkal (összetett kémiai összetételének köszönhetően nagyon sokféle hatás).

A gyógyiszap kivonatán alapuló propoliszt gyertyákban is használják. Az ilyen kúpoknak nemcsak gyulladásgátló, hanem immunmoduláló hatásuk is van, és nagyon sikeresen használják megelőző kezelésként.

Újabban megjelent egyfajta kúp, amely méhészeti termékeket használ. A készítmény a propolisz mellett méhészeti termékeket, például méhviaszt, virágport, hegyi méhmézet, méhpempőt tartalmaz. Az ilyen típusú kúpokon alapuló gyógyszer nemcsak daganatellenes, fájdalomcsillapító és regeneráló, hanem gyulladáscsökkentő, gombaellenes, immunstimuláló és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.

Különös figyelmet érdemelnek a rektális kúpok, amelyek a szarvasmarhák prosztata mirigyei alapján készülnek. Ez a gyógyszer segít csökkenteni a váladék stagnálását, a duzzanatot, a prosztata gyulladását, normalizálja annak szekréciós funkcióját, és megakadályozza a kis vénák trombózisának kialakulását a prosztata mirigyében. A termék használata után meglehetősen gyorsan javul a szexuális funkció, csökken a fájdalom, helyreáll a normális vizelési gyakoriság, és csökken a gyulladásos folyamat.

Ezenkívül sok orvos a prosztatagyulladás kezelésében a gyógyszerek mellett mágneses kúpokat is használ. A bárium-ferrit mágneses töltőanyagként szolgál bennük. A gyógyszertárakban olyan mágneses kúpokat árulnak, amelyek használatra engedélyezettek, és angioprotektív anyagot tartalmaznak, amely javítja a beteg szervek vérellátását és erősíti az ereket.

Az orvosok sokféle kúpot ismernek és használnak a prosztatagyulladás kezelésében, de minden konkrét esetben csak ők írhatják fel a szükséges gyógyszereket. Segítségük figyelmen kívül hagyása csak éppen ellenkező eredményt ér el.